Ljuddämpare till traktorn, m.m. o.s.v.

Hemmensägarens hemman på en gammal bild tagen efter ombyggnaden 1946 men inte så mycket senare än 50-talet. Åtskilligt har dock hänt sedan dess och stället är sig inte likt. Vad det är för bråte som ligger i förgrunden, på åkern, är jag bra nyfiken på.

Ett av de roligaste mail, eller om det det nu var kommentarer, började med en fras i stil med ”Hoppas att allt är bra m.m. o.s.v.”. Genialt. Det var Mor Lovisa i Västerbotten som skrev det, så mycket minns jag iallfall. Apropå Västerbotten så skall Mor Lovisa och jag, tillsammans med Köks-Frida baka tunnbröd i sommar. Det känns tryggt, att ha så rekorderliga och erfarna kvinnor i bagarstugan.

Idag har jag beställt en ljuddämpare till traktorn. Den gamla var verkligt rostig och vajade nästan på halv stång. Tror inte riktigt att det var den rätta, men på något sätt gjorde den nog sitt jobb, åtminstone på 70-80-talen när traktorn senaste användes. I sommar skall jag förpassa den gamla till lämplig vind eller så. Järnskrot är alltid bra att ha. För övrigt ber jag att få rekommendera http://www.veterandelar.net/. Inte för att jag vet att deras varor är prima, för jag har inte fått dem ännu, men det finns åtskilligt där att köpa. Priserna tycker jag också är rätt bra, men där håller nog inte alla med mig. Förutom ljuddämparen beställde jag ett oljefilter, diverse tändningsdelar, repsats till vattenpumpen och ett oljefilter.

I sommar skall jag tillbringa en hel del tid norröver (hemmansägargrejen – det nya svarta ni vet) och en hel del finns att göra. Bland annat målning, bygga en eller två eller flera nya broar (Norrländsk benämning på den där trappen som finns framför många hus) samt reparera den gamla traktorgrävaren. Det är visserligen inte av nöden tvunget – inga större ingrepp i landskapet är planerade – men jag tycker att det är så roligt med gamla traktorer.

Och så ett litet tips som jag fann på Facebook, Nörden och kärleken. En liten bagatell, men mycket rar. Se den!

3 svar på “Ljuddämpare till traktorn, m.m. o.s.v.”

    1. Den var ju det! Älskar slutscenen när de där tre andra spelnördarna står där och en utav dem tar en bild. Överhuvudtaget en utmärkt och inte så klyschig rulle. Mer sådant, tack.

  1. Fin bild på fint hemman. Tunnbrödsbak …. mums! Häftig bild på ljuddämparen. Du är inte endast hemmansägare utan en riktig renässansmänniska, bara så du vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *