En solig tur till Isaskasson och Avan

Innan jag åkte norrut hade jag pratat med Isaskasson i Avan om att göra något åt Grand Prixens grenrörspackning. Jag hade misslyckats och verkstaden hade misslyckats och jag gav upp och körde bilen norrut ty här är parkeringseländet inte något elände alls. Jag ställde bilen i maskinhallen.

Men nu är våren på väg och vad är väl bättre än att åka tyskamerikanskt? Att åka amerikanskt!

Jag körde ut traktorn, tog två reservdunkar, åkte till grannbyn för att tanka och fyllde sedan på den törstiga Grand Prixen som för övrigt är en mackägares våta dröm med en bränsleförbrukning på dryga 2 liter milen (tyvärr får man bara dra av 16-18 kr milen i milersättning i deklarationen har jag precis lärt mig). När detta var avklarat satte jag iväg längs de torra vägarna mot Avan och Isaskassons lilla bilverkstad.

Nyligen hittade Isaskasson ett trevligt litet hus, gult, medett märkvärdigt tak. han köpte det och forslade hem det till sin gård. är det inte vackert?

Isaskasson har mängder av intressanta bilar, bland annat två Isabellor. Nu har han ytterligare en, fast bara till låns. Senast i juni måste den vara klar.

Inte långt från Isaskasson bor Pär och han har en fantastisk mekanisk verkstad med en underbar svarv som kommer från småland och inte är den direkt sista skriket. men den är stilig och den gör sitt jobb. Pär reparerar lite av varje. Just nu en färja och några dragspel.

I ett av förråden låg just dragspel. En hel hög. Lite lätt defekta, men vackra. Inte lönt att reparera. Ett gick att spela på. Det var i ljusblå pärlemorimitation. Många gamla dragspel är i pärlemorimitation i celluloid. Det finns blå, grå, gröna. Tyvärr spelar jag inte dragspel, men det har jag hört att Mamma Runarsdotter gör. Tiden får utvisa huruvida hon kan spela Pärleporten eller ej.

8 svar på “En solig tur till Isaskasson och Avan”

 1. Härliga bilder, vilken vårvinterstämning med Grand Prixen och de solgnagda drivorna! Mycket märkvärdigt tak på det fina lilla gula huset, lite herrgårdsaktigt.
  Pärs verkstad, mmmmm! Pär själv går heller inte av för hackor …

  1. Det var en bra dag! Var även i kyrkstugan och fotade. Gillar verkligen att köra bil på landsbygden! Ännu roligare blir det på sommaren när man kan veva ner rutorna och känna den varma vinden.

   Pär och hans verkstad skall jag berätta mer om vid tillfälle. Han har ett fantastiskt hus!

 2. Jag har också ägt ett blått pärlemordragspel som jag fick när jag var 10 år.
  Pärleporten ska nog ordna sig när du hälsar på. Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *