Tysk reklam i sitt esse! Opel Rekord

Inget är som tysk reklam och framförallt då den tyska Opel-reklamen. se bara på denna helt fantastiska film som presenterar den för 1958 nya Opel Rekord. Här får vi se alla praktiska detaljer hos den nya Rekorden. Den är faktiskt en utmärkt bil, men kanske inte så snabb. Dock mycket bensinsnål och rymlig. För att inte tala om den eleganta interiören!

Det var sensommaren 1957 som den nya Opel Olympia Rekord introducerades. Den gamla karossen, som i modifierad from hängt med sedan 1953, ersattes med en helt ny. Fram- och bakrutor var av bilen tog sig onekligen helt amerikansk ut. Den vackra bilden har jag hittat här (utmärkt webbplats – väl värd ett besök).

Efterföljaren, Rekord P2 som kom hösten 1960, är stramare och mycket elegant. Men allra finast är naturligtvis Opel Kapitän P2.

5 svar på “Tysk reklam i sitt esse! Opel Rekord”

 1. Jättesnygg bil, verkligen en ”tyskamerikan” som du skrev om Kapitänen, har du kvar den? Men vilken film! Lite kul att gubben rådgjorde med sig själv och inte med försäljaren, fast frun hade så klart inget att säga till om och lillasyster sa så klart fel och blev rättad av sina bröder.

  1. Ja, det har jag! den vill jag inte sälja och nu har jag ju gott om plats uppe i glesbygden. Har också en Pontiac Grand prix (http://www.ravjagarn.se/blogg/wp-content/uploads/pontiacen_vid_rosersberg.jpg) som jag är mäkta förtjust i.

   Nä, den där filmen gjordes hade teknikens värld ett stående inslag i sina biltester där de kvinnliga synpunkterna fick komma fram, dvs lättstyrd, tvättbart innertak, färger m.m. Sådant som damer bryr sig om med andra ord (allt som tillhör Damernas Värld, om man skall vara lustig). Minns också att Kjell Stensons fru i någon tidning hade en spalt där hon skrev om att vara hifi-hustru…

 2. Förstår att du vill behålla den. Uppriktigt sagt tycker jag den är snyggare än Pontiacen som är lite för modern för min smak.
  Om man ska vara lite feministpetig kan man säga att Katja of Sweden som var en framgångsrik yrkeskvinna kunde kosta på sig att ha en spalt med det perspektivet.
  Apropå feminister så rekommenderar jag ett utmärkt radioprogram som gick i går. Intervju i P1 med PO Enqvist. Hans mamma blev änka tidigt och präntade i sin son hur viktigt det är att kvinnor skaffar sig en utbildning och kan försörja sig själva. Hon var lärarinna. ”Om hon inte haft sitt arbete så hade hon inte kunnat behålla mig”, sa han lite lakoniskt. Vet du att PO E, Sara L och Torgny Lindgren är släkt? Alla tre härstammar från en märklig och framstående man vars namn jag glömt just nu, (Som Sara har skrivit om.)
  Nu kom jag långt bort från stiliga bilar …

  1. Detta var Ingegerd, fru nummer två, som mestadels vistades i hemmet. Stensson och Katja skildes redan i slutet av 40-talet.

   Enqvist har jag knappt läst. Började på Blanche och Marie men tröttnade tyvärr- radioprogrammet låter mycket intressant. Det måste jag lyssna på!

 3. Aha! Då förstår jag.
  Inte jag heller, måste jag erkänna. Vem älskar en feminist, heter programmet.
  Gubben de härstammar ifrån hette Zachrisson. Det vimlar av kända ättlingar till honom, Roger Pontare och Margot Wallström är några andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *