Harry Scheins villa vid Kevinge strand

Äntligen har Harry Scheins villa vid Kevinge strand kommit ut till försäjning. Jag antar att det är den utdragna arvstvisten som är en av orsakerna. Det är ett märkvärdigt hus som ursprungligen är byggt på 20-talet men som ombyggts och byggts ut i början av 60-talet. Interiört verkar inte alltför mycket ha hänt sedan tidigt 60-tal vilket gör den mycket intressant.

Jag tycker att Scheins hem är nästan lika legendarisk som Bergmans. Tänk allt som utspelat sig här som haft med filmvärlden att göra! Se fler bilder, och studera bl.a. sängkammaen hos mäklaren Vincent Forssbäck.

8 svar på “Harry Scheins villa vid Kevinge strand”

 1. Fint. Speciellt yttre formen, salongen och arbetsrummet! Läget är vidunerligt, som mäklare brukar skriva.

  Trist bara att någon brutal ung banker kommer att köpa och ”pimpa” om kåken till oigenkännlighet. Blä, har jag för mig att du brukar skriva ibland, så jag gör det nu. Hoppas innerligt att jag har fel.

  1. Ja, vilken dröm det vore att bevara den i hyfsat befintligt skick, utan att för den skulle bo i ett museum. Det är intressant att han valde att behålla den gamla kåken och istället bygga ut den. Vardagsrummets fönstervägg är fantastisk! Urk brukar jag säga (det låter lite Kalle Anka-betonat).

 2. Först läste jag lite slarvigt och undrade varför man skulle få ta sig en titt på mäklarens sängkammare …
  Instämmer helt med herrarna! Blir huset pimpat till oigenkännlighet må man utbrista så väl ”blä!” som ”urk!” Arvstvisten och turerna kring den var verkligen beklämmande.
  Otroligt vackert hus och smakfull inredning.

  1. Forssbäcks sängkammare!

   Jag är fascinerad av Schein och läste en gång hans memoarer som han skrev efter att han lämnade Svenska filminstitutet. Jag tvist mig ana något sorgset bakom fasaden, något som man inte alltid finner hos den tidens gubbar.

   Hans hem är verkligen personligt, även om en hel del av möblerna är klassiker. Och poolen!

 3. Synd att man inte får några närbilder av Scheins bokhyllor på mäklarens hemsida. Jag är nyfiken på vad han läste, förutom ”Ord för ord” och ”Vem är det”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *