Vardagstryck ur KB:s stora samling

KB har en ny och mycket fin blogg som de kallar för Vardagstryck efter samlingen med samma namn. Där hittade jag bilden här intill som gör reklam för en Mjölkbar och som jag tror är från 1945.

Vad där då vardagstryck? KB beskriver samlingen på detta vis: ”I korthet innehåller samlingen reklam- och informationsmaterial från företag, institutioner, organisationer och föreningar. Det kan röra sig om allt från tunna föreningsblad till tjocka produktkataloger. Det finns tryck från 1700-talet men den allra största delen är från senare tid. På många sätt speglar den här samlingen vårt samhälle under olika tidsepoker och är ett mycket viktigt källmaterial för forskning inom skilda ämnesområden.” det är bara att konstatera att jag är svag för dessa enkla trycksaker. precis som med så många andra ting (kokböcker, veckotidningar m.m) säger de mycket om sin tid, och är därför mycket lärorika att studera.

2 svar på “Vardagstryck ur KB:s stora samling”

  1. Tack för ännu ett spännande tips! Ska bli roligt att titta på. Jag är också oerhört svag för vardagstryck (vilken fin benämning) som kan ge de mest fantastiska positiva barndomsrysningar och nostalgisk glädje.

    1. Ju äldre man blir, ju mer finns det att bli nostalgisk över. Jag har lite svår att smälta att det jag minns från mina tonår på 80-talet ligger så långt tillbaka i tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *