Die große Liebe: Ich weiß, es wird einmal ein Wunder gescheh’n

Mer tyskt. Den populäraste filmen under nazieran i Tyskland var Die große Liebe med Zarah Leander. Här det mer än pompösa ledmotivet Ich weiß, es wird einmal ein Wunder gescheh’n.

Det är bra synd att det var en så smutsig tid, ty det var en del förstklassiga verk som skapades under dessa år. Läs mer om filmen här.

4 thoughts on “Die große Liebe: Ich weiß, es wird einmal ein Wunder gescheh’n

  1. Zarah var fantastisk! Jag har aldrig sett filmen, undrar vad det stod på lappen som dirigenten la på första fiolens notställ? En annan sång ur filmen är den här: http://www.youtube.com/watch?v=p8D126NPTrU (Davon geht die Welt nicht unter), den är medryckande på ett annat sätt. Mystiska blickar växlas mellan dirigenten som just i det avsnittet är ackompanjatör. Har minne av att Zarah uppträdde i Hylands hörna på ålderns höst – givetvis med maken Hülphers. Och att Hyland matchade henne strålande, hon var nog ingen lätt person att intervjua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *