Nattåget en julikväll i sommarhettan

Jag sitter på nattåget på väg norrut. Vädret är fint och det är fuktigt. På perrong 4 på Centralstationen stod ett helt långt tågset när jag kom med mitt bagage. Vagnen längst fram befann sig i höjd med Norra bantorget. Min kupé var i den änden så jag fick släpa på mina väskor. Jag har med mig en bunt böcker, kameror, film och en hel del klädet.

I min kupé sitter två tjejtanter och pratar med bred värmländska. Just nu behandlas en villa som ett par, som ännu inte skaffat barn, köpt. Jag är inte så nyfiken, men det är svårt att inte lyssna.

Imorgon vid åtta är jag framme i Luleå. Då kommer vad det lider en mer omfattande rapport!

6 svar på “Nattåget en julikväll i sommarhettan”

  1. Jag skulle också vilja vara i ditt ställe. Att somna in i sovvagnen på tåget och vakna i Norrland är bland det bästa jag vet. Kan man inte sova är det så fint att bara sitta och titta ut genom fönstret och se landskapet i den ljusa sommarnatten svischa förbi.

    1. Ja, visst är det härligt! Det är så vackert ute. Nyss passerade vi sjöar och åkrar strax norr om Bollnäs. natten är ljus och det är varmt och fuktigt i kupén. För omkring 10 år sedan hade dåvarande tågbolag en tysk panoramavagn som restaurangvagn. De vidunderliga naturpanoranat var en verklig sevärdhet under det helt glasade taket.

  2. Men! Om allt hade gått enligt (min) plan så hade jag åkt med dig på det tåget. Synd, på många vis, att allt inte alltid går enligt (min) plan. Landskapsmåleri i Abisko. Se på när femåring ligger på mage och dricker ur fjällbäck. Jaga Rävjägare på tåg. Sådana saker missar man när allt inte går enligt plan.

    1. Men, vilket otur! Det hade varit jättetrevligt att träffa dig på tåget. det var försenat, men inte värre än att man kunde stå ut med det. Jag gillar att åka tåg, men trivs bäst om jag får hålla mig på min kant. Vissa passagerare är allför korkade för min smak.

  3. Vad härligt att åka långt med tåg särskilt så här års – det var längesedan jag gjorde det.
    Det är lite kul att höra folk som pratar med varandra – inte bara i en mobil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *