Robertsons Silver shred. Nedsatt syn.

Men är det inte produktplacering? NEJ, det är det inte. Däremot har jag precis köpt marmelad av denna kvalisort och kan rekommendera den. jag är mycket förtjust i skorpor med marmelad och ost på. Godast är de om man först grundar med ett halvcentimetertjockt lager smör eller Bregott på innan marmeladen bredes på. Tyvärr tror jag att min tonårsfigur skulle kunna ta skada av denna smör- och silver shred-diet så jag håller mig till ost och marmelad som pålägg. För övrigt dricker jag te därtill och innan skorporna åkte fram, åt jag delikatessråg med leverpastej och legymsallad. Älskar legymsallad! Den är ett minne från den tid när alla sallader verkar ha varit majonnäsbaserade.

Nu över till de små förtretligheter som gör en förbannad. I söndags gick min kontaktlins sönder. Jag har bara en, ty mitt andra öga är för uselt. jag lider nämligen av en sjukdom som gör att hornhinnan skrynklar ihop sig. Nå, nu är jag utan lins i ett par dagar och ser uruselt. Idag skulle jag ledsaga en gammal gubbe, 95 vårar, till ögonmottagningen. Han var dement, och jag såg inget. En vinnande kombination.

I ärlighetens namn var det ju tur att inte linseländet ramlade ut i fredags när jag var på fest i Slakthusområdet. Jag hade varit på diverse tillställningar innan och var mycket nöjd över att jag hittade rätt på lokalen trots att området var för mig obekant och att det inte bara var i luften som det var lite dimmigt. För övrigt tycker jag att det är rätt roligt om ordet slakthus associeras med festligheter.

Nu skall jag läsa Elisabeth Tamms och Elim Wägners Fred med jorden!

4 svar på “Robertsons Silver shred. Nedsatt syn.”

 1. Trevligt inlägg. Ni kom nog fram ändå du och 95-åringen gissar jag. Själv sitter jag här och blinkar pga ögoninflammation av förkylning.

  Intressant att du nämner Elin Wägner. En kompis skrev nyligen om Elin Wägners Pennskaftet och Norrtullsligan. Hm, jag har inte läst Wägner. Det är kanske ett hål i min bildning. Men det går ju att göra nåt åt.

  1. Ja, vi kom fram! Dock att jag varit på väg att ramla två gånger för att jag missat trappsteg idag. Urk!

   Läs Fred med jorden. Den är intressant, även om den är lätt utopisk. Pennskaften gillade jag, det minns jag, och även Norrtullsligan. Filmen, med Teje och Tidblad, bör man även se.

 2. Man borde kanske inte, men smör ger en perfekt sälta till smörgåsen, vare sig den är med marmelad, brieost eller leverpastej. Enligt Sten Broman var det ett måste. Och när det kommer till mat, då lyssnar jag till Sten Broman.

  Din ögonsjukdom, är det den som ger dig ditt karäkteristiska clint eastwood-kisande?

  1. Västerbottensost och marmelad! Vi hade en macka på fiket m päron, syltad ingefära (söt, som marmelad, och stark) och västerbotten. Den grillades. gott! Hade nog broman gillat.

   Yes, så är det! Just nu hjälper inte det stort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *