Lustfyllda Jane Russell i en höstack

Den i dagarna bortgångna Jane Russell visste hur hon bäst skulle komma till sin rätt, även i en sådan enkel omgivning som en höstack. Bilden kommer från hennes genombrottsfilm, The outlaw. En film som vållade censuren mycket huvudbry då Jane Russells naturtillgångar (hon hade följande mått: 38D-24-36) så frikostigt exponerades (dock ej i den för filmen specialkonstruerade bh som Jane inte gillade).

I filmen Gentlemen prefer blondes från 1953 spelade hon en av två giftaslystna flickor. Den andra gestaltades av Marilyn Monroe. Här en scen från filmen där Russell dompterar ett helt gäng halvnakna män.

Jane Russell var inte bara en glesbygdssiren dom vek ut sig i en höstack, hon sjöng också. Här två förföriska stycken från 1947 som kommer från 78-varvsalbumet Let’s Put Out the Lights.

Do it again

Two sleepy people

På äldre dagar blev Russell allt mer konservativ och några utvik i höstackar var inte att tänka på. Redan 1955 grundade hon Hollywood Christian Group och upplät sitt hem för bibelstudier en gång vecka. På senare år lär hon ha yppat följande: “These days I am a teetotal, mean-spirited, right-wing, narrow-minded, conservative Christian bigot, but not a racist”.

Läs The Guardians dödsruna här. I svenska medier är det ännu rätt tunnsått med information, men här är iallafall SvD:s dödsruna.

1 thought on “Lustfyllda Jane Russell i en höstack

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *