Klassiska Valand på Surbrunnsgatan

Valand

För några veckor sedan gick jag till Valand för att ta mig något att äta. Det var inte första gången som jag var där, men det var många år sedan sist. den tyskfödda dam som driver stället, Magdalena Åström, verkar vara särdeles kompetent och vet verkligen hur man bakar. Jag beställde en smörgås med skinkomelett, en kopp kaffe samt en mazarin. det hela smakade utmärkt!

Valandinteriör

Interiören är en pärla, om än något bedagad. Jag misstänker att paneler och övriga snickerier skulle må bra av att oljas in, men å andra sidan är inte patinan något som stör, snarare tvärtom. Tillsammans med Citykonditoriet på Adolf Fredriks kyrkogata och Sturekatten på Riddargatan får Valand anses tillhöra toppskiktet vad det gäller kaféer i Stockholm. Om Vetekatten haft en snyggare inredning hade de också hört hemma där, men nu ser det allt lite trist ut i deras lokaler. Även om bakverken är av högsta klass.

2 thoughts on “Klassiska Valand på Surbrunnsgatan

  1. Jag håller helt med, och jag skulle även placera det någonstans högst upp på listan \"Design Spots in Stockholm\" Det finns inte många liknande ställen kvar här, tyvärr.

    1. Nej, det gör det ej! Det fanns en trikåaffär på Odengatan, intill Ritorno, som hade en fin interiör men den inredningen revs ut. Jag gillar Citykonditoriets servering på Adolf Fredriks kyrkogata, men den interiören är helt annorlunda och den är heller inte konsekvent genomförd/bevarad.

      Jag såg förresten utställningen om Asplunds rådhustillbyggnad. Den var intressant. Lagom stor och så visades en film som faktiskt var riktigt bra. Kan rekommenderas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *