Åh Queen Alexandra’s sandwiches!

Tänk, nu är det jul igen! Brasorna sprakar, glöggen puttrar och Trafikverkets växlar har fryst igen.

Raskt över till något annat. Alla dessa usla matlagningsprogram med käcka blondiner eller snuskiga, högljudda herrar! Vad är de bra för? Inte är de allra minsta i min stil, inte minst med tanke på alla usla rätter som lagas. Bort, äger jag!

Nå, det finns faktiskt tv-program för den matlagningsintresserade som kräver både kompetens och intelligens av programledarna. Ovan har jag ett klipp från Two fat ladies matlagningsprogram. Clarissa Dickson Wright och Jennifer Paterson lagar mat i en ypperlig historisk tradition och befattar sig icke med usla råvaror. Deras dialog är dessutom mycket kvick och båda damerna är ytterst bildade. Jag kan verkligen rekommendera deras matlagningsprogram!

I klippet ovan får vi bland annat lära oss laga Queen Alexandra’s favourite boudoir sandwiches (börjar vid 2.30 minuter). Den Mrs Keppel som nämns, var Alice Keppel, mor till Violet Trefusis som hade en omskriven kärleksaffär med Vita Sackville-West (som jag nyligen berättade om).

Tyvärr avled Jennifer Paterson år 1999 i lungcancer så detta eminenta program spelas således inte längre in. Det är verkligen synd!

5 svar på “Åh Queen Alexandra’s sandwiches!”

 1. Åh, mitt favoritprogram (nästan) alla kategorier! De är verkligen ljuvliga, dessa damer. Bara Jennifers sätt att uttala ”bowl” är liksom utsökt.
  Tack för detta och God Jul!

  1. Men, så roligt!

   Gud jul på dig och alla andra! Jag eldar brasa – försöker glödga kakelugnen, och lyssnar på Mahalia Jackson.

 2. Tack för att bekanta mig med dessa damer! Helt fantastiska resept och bästa dialogen jag har hittills hörd i någon matlagningprogram…
  ”Now I am going to cover them with cream.”
  ”The lumberjacks?”
  ”The peaches, dear.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *