ComHems usla säljare gör mig galen

Mina telefonvanor är tämligen konservativa, men de yttrar sig bara när det kommer till den stationära telefonen. Mobiltelefoner har jag inget emot. Som alla vet, bör en stationär telefon stå i hallen och vara försedd med nummerskiva. Fåniga små knapptelefoner har inget berättigande i mitt hem. Vill man dänga luren i örat på någon jävel, så vill man ha en tung och rejäl lur i bakelit. Punkt.

För ett par veckor sedan ringde en ung man med smort munläder och berättade att jag betalade på tok för mycket för bredband och telefoni. Han erbjöd sig att på stubben sänka min bredbandskostnad vilket lät mycket sympatiskt. Då jag sedan tidigare är kund hos ComHem, krävdes inget nytt modem. Praktiskt och smidigt.Men sedan gick allt snett, ty det var då han började prata om den stationära telefonen.

Denna unge man erbjöd mig telefon via ComHem, enkelt och smidigt, ty jag kunde använda mitt befintliga jack. Jag trodde knappt mina öron och frågade om det gick bra med en gammal telefon utan tonval. Ja, det gick naturligtvis bra. Förvånad frågade jag en andra gång och fick samma svar. Imponerande, tänkte jag som tidigare provat IP-telefoni med nedslående resultat. Det var tydligt att ComHem hade någon form av avtal med Telia så att de kunde använda sig av Telias ledningar. Jag accepterade och var nog med att få in det där med tonvalsfri telefon på bandet som spelas in när man tecknar abonnemang via telefon.

Idag var min lur alldeles död så jag fick ringa till ComHem för att höra vad som kunde tänkas vara felet. Döm om min förvåning när det visade sig att jag var tvungen att ha en sladd mellan telefon och bredbandsmodemet och att tonvalstelefoner inte fungerade med denna lösning! Säljaren var med andra ord en riktigt inkompetent liten räka. Det sår mig naturligtvis fritt att häva köpet, vilket man tackar för, men inte har jag lust att börja ringa Telia och byta tillbaka igen. Lika lite har jag lust att sitta med en obrukbar telefon. Att inte ComHem kan anlita kompetenta säljare, alternativt har en avdelning som hjälper sina kunder att komma till rätta med allt elände som säljarna ställer till med. Att jag som kund skall drabbas av merarbete är verkligen inte schysst. dessutom förödande för deras rykte.

Det kan tyckas fånigt, men jag är faktiskt mycket fäst med min gamla Ericsson-telefon i svart bakelit och vill gärna fortsätta att använda den, så nu önskar jag mig bara att ComHem skaffar en sådan där tonvalsdosa som fanns på 80-talet och som man använde om man hade en gammal telefon, men trots det ville använda tonvalsfunktionaliteten.

5 thoughts on “ComHems usla säljare gör mig galen

  1. Jag hör av mig i så fall. Helst vill jag byta för att få en lägre månadskostnad. Om du kan erbjuda mig ett pris liknande ComHems-ip-telefoni, får du hemskt gärna höra av dig.

  2. Hej!

    Skicka in dina uppgifter i formuläret så kan jag undersöka vad vi kan erbjuda dig. Det går även bra att kontakta vår kundtjänst om du skulle föredra det.

    Med vänliga hälsningar
    Erika Börjesson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *