Baron Frederik van Pallandt. Skurk.

I slutet av femtiotalet blev Frederik van Pallandt och hans första fru Nina stora stjärnor i skandinaven och spelade in åtskilligt med skivor. Karriären tog fart även i Tyskland och fortsatte en bra bit in på 60-talet men mot slutet av decenniet gick paret skilda vägar. Nina spelade in en hel del filmer, bl.a. hade hon en större roll i American gigolo och så medverkade hon i den förträffliga Altman-filmatiseringen av Long goodbye.

Nina och Frederiks skivor ser man ofta i singelbackarna på Myrorna och andra second-hand-butiker. Jag har aldrig köpt någon, men brukar fascineras av artistparets stiliga och sobra framtoning och har ofta undrat hur deras musik låter. En koll på Spotify gav inget resultat, men på YouTube fick jag träff. UPPDATERING: Nina och Fredrik finns visst på Spotify. Här en riktigt bra melodi, Let us fly to a star, med sång på danska.

Frederik von Pallandt gifte om sig, skilde sig och flyttade till Filipinerna med en ny kvinna och gav sig såsmåningom i lag med några australiensiskt skurkar och hjälpte dem att smuggla droger. I maj 1994 sköts Frederik ner och avled omedelbart. Troligtvis var det någon form av uppgörelse inom den undre världen som låg bakom mordet. Så slutade sagan om den stilige och framgångsrike danske baronen.

6 svar på “Baron Frederik van Pallandt. Skurk.”

    1. Nina von Pallandt har tydligen skrivit en självbiografi. Kanske finns där något att hämta, jag skulle åtminstone tro det.

  1. Åh, hans förskräckliga öde hade gått mig förbi. Men den underbart svala skönheten Nina då? Hur gick det för henne? Jag har en vag aning om att hon hade en solokarriär också… Hon är förresten väldigt lik Grace Kelly på den där bilden.

    1. Det verkar ha gått rätt bra. Hon spelade in några filmer och har nog klarat sig relativt bra. Du får läsa hennes självbiografi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *