Söndag förmiddag på Citykonditoriet

Söndag förmiddag på Citykonditoriet

Tidiga morgnar när man icke är ansatt, är det bästa man kan göra att promenera ned till Hötorget och gå på loppmarknaden, ty där kan man verkligen fynda. Jag har bl.a. köpt böcker, skivor, tavlor och ett halvdussin guldkoppar. Det vilar en lätt stämning av Östeuropa över denna plats, vilket ej hör till vanligheterna. Kanske beror det på det faktum att många av utställarna kommer från andra, exotiska länder och att utbudet är minst sagt skiftande. Önskar man en trasig spik, några verktyg, gamla glasögon, en vinterkappa, en handväska, några gardinvåder eller koppar med mycket mönster och guldkant, är Hötorget den rätta platsen. Naturligtvis finns där också ett rikligt utbud av böcker och skivor.

Är man då tidigt nere på Hötorget, passar inget bättre än att smita på till Adolf Fredriks Kyrkogatan och fika på Citykonditoriet, i de gamla pampiga lokaler som byggdes under förra seklets tiotal och hyst så skilda hyresgäster som Fenix-Kronprinsen och hushållsskolan Margareta och numera är Citykyrkans serveringslokal. I det inre rummet, med färgat glas i fönstret, finns det vid den tiden gott om plats att sjunka ned i en bekväm soffa. kommer man senare,framåt ett när högmässan precis avslutats, råder stor trängsel och det vill man gärna undvika.

4 svar på “Söndag förmiddag på Citykonditoriet”

    1. Det är helt fantastiskt. Serveringslokalen är tämligen intakt med väggfält och guldförgyllningar.

  1. Då såg jag kanske inte i syne, en söndag förmiddag för drygt en månad sedan – tror att jag såg Dig där då.

    1. Det gjorde du säkert inte, ty jag går med jämna rum dit på söndagarna och för en månad sedan åt jag laxpudding i soffan som står i fonden längst in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *