Jag tänkte mig Mathieu, fann Delon

Jag satt och letade efter bilder på Mireille Mathieu och fann istället en på Alain Delon och, kan det vara, Monica Vitti till vänster. På högra sidan en ung dam som möjligtvis är Romy Schneider, Delons fästmö under några år (han slampade dock runt och fick bl.a. barn med Nico). Det är en så vacker bild och jag älskar att lyktorna har tänts. Jag tänker på La notte (med Monica Vitti). Här ett klipp från den filmen som jag tycker att man bör se. Vanligtvis brukar jag beklaga mig och utbrista Varför är det inte snyggt! men det behöver jag inte denna gång. Jag minns en scen i filmen när Vitti, eller var det Moreau, går omkring på en stor gräsmattan vid en villan, hur ödsligt och vackert det var. Litet av den känslan kommer tillbaka när jag ser bilden och en del av den finns i YouTube-klippet

Men nu var det Mireille Mathieu jag tänkte rekommendera. Tyvärr finns hon knappt på Spotify, men här är Les yeux de lámour från Casino royale (The look of love). På Youtube hittade jag dock en av mina favoriter, Qu’elle est belle, från hennes första skiva, En directe de l’Olympia, som gavs ut 1965. Hur pampig är inte inspelningen!

4 svar på “Jag tänkte mig Mathieu, fann Delon”

    1. Jag kan tänka mig att det är en bild som även du skulle ha valt ut. Kanske är det dags för en Alain Delon-special vad det lider, och det samma gäller Monica Vitti.

  1. Jag har inte sett La Notte, men en gång fick jag bo i en lägenhet i Berlin där det fanns två inramade svartvita foton på min idol Mastroianni och en kvinna jag inte kände igen. Det visade sig vara två bilder från La Notte som min värd hade hittat i någon specialaffär och var oerhört stolt över. Kvinnan var visst Jeanne Moreau och inte Monica Vitti. Jag tänker ibland på de där bilderna, de väckte min fantasi när jag såg dem först och jag vet inte om jag vill veta vad som händer i filmen. På det ena fotot står Mastroianni på en högre nivå (en scen?) än kvinnan som står nedanför honom med ryggen mot kameran och ser upp mot honom med uppsträckta armar, liksom tillbedjande. På det andra går de i vita kläder över en äng, i gryningen efter en fest tänker jag mig.

    1. Det där med ängen känner jag igen! Minns att jag tyckte att det var mycket vackert. När jag såg filmen var den tolkad på engelska och vi hade lurar på oss i salongen. Din vär har all rätt i världen att vara stolt tycker jag, jag skulle inte säga nej till två foton från La notte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *