Herrarnas värld, Svensk Herrtidning

Svenskt husmoderslexikon - att bygga eget hem

Skillnaden mellan herre och dam är betydande. Betänk bara skillnaden mellan Svensk Damtidning och dito Herr. Detta är något jag brukar roa mig med genom att tänka på.

Vad allt kan väl inte finnas i Herrarnas värld? En hel tidning om sådant som bara rör männens värld. Jag är själv man, yrkesman rentutav, så tidningen är som gjord för mig. Hur många gånger har jag inte svettats i köket över en trilsk smördeg som kladdat även efter tredje utkavlingen? Svettdropparna har även haft en tendens att pärla på min panna när jag stått böjd över Pontiacens motorrum och svurit över en svåråtkomlig bränsleledning som läckt. Jag har vänner som inte vetat bättre och gladeligen låtit pelargonerna växa i mars, utan att först skära ner dem kraftigt. För att inte tala om den bekant som inte ens kunde byta pick-up på sin skivspelare. Tyvärr har jag ännu inte kommit mig för att köpa lösningen på alla dessa problem, tidskriften Herrarnas värld.

Och hur vore det med ett exemplar av Svensk Herrtidning, den kungliga herrtidningen? Som jag har gått och trånat efter den! Kanske är jag en aning gammaldags, men något är det iallfall som får mig att tycka att det vore lite prekärt att stå där med tidningen i hand, även om jag samtidigt lastat på påsar med djupfrysta grönsaker på kassans automatiska band. Fånigt av mig, jag vet. En kunglig tidning borde inte kunna vara annat än bra och stärkande för moralen. Se bara på vårt kungahus och vår präktige kung som praktiskt taget inte tittat åt ett kjoltyg sedan det där olympiska spelet i början på 70-talet.

För de män som inte vill lägga pengar på glansiga tidskrifter rekommenderar jag Svenskt Husmoderslexikon (Medéns förlag). Där står allt, utan överdrift.  Hur bygga villa, lägga golvet, reparera bilen, sticka, snickra, sköta barnen, baka m.m. Finns på Bokbörsen för en överkomlig penning. Mitt favoritavsnitt är Den motoriserade fritiden med underrubriken Transport eller sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *