Dizzy Gillespies Rumbola

Herman Leonard har tagit många utmärkta porträtt på jazzmusiker. Under en följd av år arbetade han åt Norman Grantz och jag misstänker att det var då denna bild togs. Inte sällan, ses cigarettröken slingra sig runt mot svart bakgrund. Resultatet blir ofta mycket vackert.

Ett par favoriter med Dizzy Gillespie och hans sextet (Dizzy Gillespie, trp; James Cleveland, trb; Earl Mobley, ts; Wade Legge, p; Lewis Hackney, b; Charley Parsip, dr.):

Rumbola

The devil and the fish

Inspelningarna gjordes i New York 1954 och verkligen värda att spelas.

Gillespie har gjort mycket bra. Främst sätter jag nog hans 40-talsproduktion, inspelningar som ofta gavs ut på mindre bolag under andra halvan av 40-talet. Albumet från 1960, Gillespiana, är en annan favorit. Och så Rumbola naturligtvis, från mitten av 50-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *