Julankor och golfklubbor, minsann

Det är inte bara julgrisar som vanvårdats denna höst.

Ämnet Vem är offer i en relation kan inte undgå att intressera mig. Är Elin Woods ett offer, är Anna anka ett offer och isåfall varför? Fru Woods har av allt att döma blivit bedragen och det verkar inte vara något som hon uppskattar – därav golfklubban. Dito Anka är knappast den tjänstvilliga fru som hon gav skenet av innan Hollywoodfruar gjorde henne till något av en stjärna, vilket inte var så svårt att genomskåda när man såg hur hon behadlade sina underlydande.

Tyvärr är det inte ovanligt att den ena parten är mer dominerande i en kärleksrelation, eller snararemindre kär. Det är naturligtvis inte bra, men frågan är om det inte är oundvikligt. Jag har aldrig förstått hur ekvationen skall gå ihop, den som säger att alla har rätt att bli älskade och respekterade . Så borde det vara, men så blir det nog aldrig. I fallet Woods har Elin uppenbarligen valt att leva med någon hon älskar eller på något annat sätt kan ha något utbyte av. I dagsläget verkar inte det vara en helt lyckat beslut, men det är troligt att det åtminstone blir fråga om viss ekonomisk kompensation.

Om jag varit i Elin Woods kläder, och mot förmodan gift mig med en trist och självupptagen golfspelare för att jag älskade honom, hade jag stolt gått min väg, inte jagat honom med golfklubban. Jag är inte säker på att det är det bästa sättet att hantera ett nederlag. Det hade varit en betydligt tuffare match att stanna kvar och slåss för kärleken, om nu det låtit sig göras. Men för att göra det, krävs det att man är beredd att förlora, att ta ett nederlag.

Och nederlag är något mycket otidsenligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *