Speak easy, blaska med spritreklam

1983 gavs tidningen Speak Easy ut för första gången. Publikationen finansierades med spritreklam och delades bara ut på ställen med 18-årsgräns. Bakom tidningen stod Frederick Offrein som också arbetade som värd på klubben Atlantic (låg den vid Kungsträdgården kanhända?) och verkar ha varit en präktig linslus. Tidningen framstår åtminstone idag som rätt tafflig (omslaget är dock inte så dumt) och saknar helt spår av new romantic och det finns inte ett uns Stranded-erans charm. På mingelbilderna syns diverse utländska kändisar, svenska dito, både kända och mindre kända, samt gemene man.

Roligast i hela tidningen är dock reklamen för solarier (ja, ni läste rätt). Roligast är Sun Tropez vid Slussen. Jag undrar, när den sortens annonser kommer att komma tillbaka.

De två första numren av denna publikation finns här. Bläddra i dem, det är rätt lustiga. Skvallerspalten, Strikt privat, på sidan 3 är verkligen old-school.

6 svar på “Speak easy, blaska med spritreklam”

  1. Hahaha! Kittlande avslöjanden på skvallersidan, som hockeytränaren med frimärkssamlingen. Svårt komprometterande.

    Känns inte solarierna med sin Riviera- och Miami-flärd idag som själva sinnebilden för 80-talet? I min hemstad Varberg fanns det beryktade Sunny Beach, där det så småningom uppdagades att ägaren hade installerat ett titthål i väggen…

  2. Ah, vilken filur! Hade det varit idag, hade han säkert lagt ut allt på Bambuser. Kärringgrillen sa man i mitten av 80-talet, men vad det led solade männen också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *