Solen sken och det var maj igen

På grund av gårdagens festligheter, har ansattheten präglat fredagen. Men vilket väder det var! Jag promenerade runt med filmkameran för att fånga våren nu när det är som vackrast. Jag undrar om någon vår har varit vackrare? Mångfalden av gulgröna nyanser har varit oändlig och himlen har varit så blekt blå att det liknar inget annat. Kanske är det bara så att jag aldrig noterat detta tidigare men att den senaste veckans fotograferande gjort mig uppmärksam på prakten. Nu skall det bli spännande att se hur filmbilderna av de mer okända östermalmsmiljöerna som jag fångat idag blir.

Det var en lugn och loj dag. Det var sparsamt med människor på gatorna och solen gassade. I kvarteren runt Villagatan var det helt öde, så när som på en tant som parkerat sig på en solstol. Nere vi Karlavägen syntes en och annan bil, men när jag närmade mig Sturegatan, hördes ett enormt oväsen. Det kom från någon sorts demonstrationståg. Synd på en så lugn dag.

Jag gick till Gustav Adolfsparken. Parken är lummig och kyrkan, i nygotik, är vacker. Runtomkring ligger hus man man vill bo. Strama hus från 30- och 50-tal. Många har etagevåningar med terass högst upp. Där hade jag gärna suttit, i solen i en bekväm liggstol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *