Du trivs nog bäst så här, ett liv i exil

Nog är det ett snyggt omslag alltid, men hade jag fått in lp:n i scannern, hade jag föredragit den. Mockba Musics enda album är mycket tilltalande grafiskt sett. Bilden här intill är konvolutet till andra singeln Någon som du/Indiskret. Se en liten bild av lp-konvolutethär. Påpekas bör också att singeln In från kylan är utmärkt formgiven.

Till min förtjusning, ser jag att skivan finns på Spotify. De första 10 spåren är den ursprungliga utgåvan, de övriga sex är två singlar och en tolva. Jag föreslår att man börjar med att lyssna på spår nummerr 11 som är den helt förträffliga Exil och sedan hoppar till albumets början och lyssnar vidare. Det gör sig bra lite senare på kvällen, när det börjat bli mörkt och volymen är låg.

Jag var mycket förtjust i Mockba en gång i tiden, och skaffade mig, som jag tidigare har nämnt, en svart slängkappa för att se ut som Tom Wolgers. Lp:n är dramatisk och pretentiös; jag gillar den mycket. Någon vidare framgång tror jag inte att den blev, när den äntligen släpptes efter viss försening.

Och hur bra är inte texten på sina ställen: Som en kniv mot hud, det känns varje dag, som en mun mot ditt skinn, det känns varje dag eller Vi möts i passionen, i en natt utan slut. Ja, man kan skratta åt texterna, men jag gör inte det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *