Minsann, är man inte i glesbygden!

Lagom till påsk, är jag tillbaka i glesbygden. Snön liger djup, men temperaturen är strax över nollan och det droppar från taken. Det är vackert och vår i luften.

Jag har hunnit med en tur till Myrorna, där jag fyndade en skjorta och ett par fina svarta sommarskor, samt en präktig skjorta från Ströms. Väl hemkommen, passade jag på att byta jordkablarna (batteri/kaross, kaross/motorblock) i Kapitänen, samt dra en ny sladd till tändspolen. Finfint, nu får den all ström som behövas kan. På lördag skall jag renovera bromsarna.

Jag planerar ockå att läsa. Dels Siegfried Sassoons Vi föll in i leden samt Carina Burmans Min salig bror Jean Hendrich som jag hoppas mycket på. Hennes Islandet tyckte jag mycket om.

Och så skall jag smalfilma.

I en skokartong från vinden fann jag mängder av gamla bilder, tidningsurklipp och annat papper värt att sparas. Bilden ovan föreställer min mor i skutet av femtiotalet poserandes framför en Volvo PV av 1956 års modell. Samemössa, stövlar och en vit anorak har hon valt denna soliga vinterdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *