Fest i en källare i mitten av mars

Och präglades då inte fredagen av en viss ansatthet! Det var alls inte underligt för Björn och jag hade släpat kilovis med utrustning till Judys på Närkesgatan där det var bokreleasekalas för Drottninglandet, Elin Berges och GBS:s projekt om Thailändska kvinnor i Västerbotten. Nu var det verkligen inte så att det var utrustningen som gav upphov till ansattheten, snarare delar av gaget.

Bokrelease, release överhuvudtaget, verkar vara synonymt med vin och gärna bag-in-box, vilket kan vara nog så tråkigt. Denna kväll bjöds på bubbel, och glasen var inte av plast. Det gillas! För att vara lite extra festlig, hade jag släpat med mig min gamla skivspelare, och kunde därför spela En herre i frack och en del kubanska rytmer.

Drottninglandet är för övrigt en intressant skildring av de Thailändska kvinnornas liv i Västerbottens inland eftrsom den inte tar ställning till vad som rätt eller fel och vad som är lycka eller olycka. Det är tänkvärt precis som den tanke som dyker upp i mitt huvud: vad är att utnyttjas och vad är att utnyttja och vem är det egentligen som bestämmer vad som är vad?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *