Doktor kärlek, medicus damour

Ratatas två första album, Ratata och Jackie, är skivor som man bara måste ha i sin skivsamling. Nämnas bland titlarna bör bla: TV-apparat, Ett tåg någonstans, Jackie, Dansar på min video, ögon av is och För varje dag. Bilden ovan kommer från baksidan på singeln TV-apparat.

Den fåniga dängan Doktor kärlek (albumet Ratata) innehåller några textrader som är fullkomligt geniala:om du har en sjukdom, du vet att det är kärlek, låt mig bli din doktor, om bara för en kväll. Att låten går för fort, att den är uppspeedad, och texten pratsjungs i ett break gör den bara ännu bättre. Ett litet mästerverk.

Tyvärr verkar det bara finns samlingsskivor på CD, vilket är mer än korkat. Då det bara är de två första skivorna som är något att ha, är det bättre att köpa begagnade exemplar.

Ratata bildades 1980 och i den ursprungliga sättningen fanns, förutom Mauro Scocco, Heinz Liljedahl (sedemera Reeperbahn), Anders Skog och den på senare år så hyllade Johan Kling. Mer om Ratata kan man läsa här. En biografi finns om man klickar på den övre vänstra skon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *