Att få bestämma själv

En gång för rätt 5-6 år sedan skulle jag ta fram ett koncept, ett alldeles eget koncept. Det var inte bara jag som bestämde, men jag kan tänka mig att jag tog en hel del plats.

Jag förberedde mig noga, läste och funderade, förklarade och visade och bad om ett ärligt omdöme. Det är mycket viktigt att lyssna på vad andra tycker, men det är än viktigare att själv bestämma, att vara rädd om sin idé och inte låta den försvinna, slipas ned och mattas av andras tyckande och tankar. Bara förädla den.

Det var en upplevelse som jag ej vill vara utan, särskilt när det nu lyckades såpass bra.

Det är inte sällan, man undrar hur det gått till, när möts av miljöer som någon, ställt utom allt rimligt tvivel, ägnat dagar och månader åt att skapa. Vad var det som hände egentligen? Pratade man mest, istället för att fundera, skapa och analysera? Hade man egentligen inte en bra idé eller var man för feg för att förverkliga den till punkt och pricka? Kanske är det så enkelt att det inte är jag som är målgruppen. Så skulle det kunna vara.

Överlag tror jag nog att folk är för nervösa, för rädda att inte bli omtyckta och accepterade. Då blir det lätt lite trist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *