Carl Malmsten är årets man!

Såhär inför årsskiften är det på sin plats att kora årets man och jag väljer: Carl Malmsten! Män har, tyvärr, en tendens att var gubbiga och trista men Malmsten är sprallig, arg och egensinnig – precis som man skall vara. Och så fint de har det hemma, Carl och hans fru! En sådan miljö ser man inte så ofta idag och det är verkligen synd.

Kanske har det med åldern att göra, men idag tycker jag verkligen att Malmstensmöblerna är väldigt fina, precis som så många andra typer av möbler. Framförallt tycker jag att man bör blanda allt efter behag: praktiska möber, enbart vackra möbler och ärvda möbler. Och som jag brukar säga, när jag får syn på en trist enhetlig modern miljö: vad är det för fel på Empir?

Se Malmstensdokumentären från 1970 och möt en riktigt intressant människa av den sort som det borde finnas fler utav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *