Drottningholm i vårhettan

Den varmaste av dagar tillbringades på Drottningholm. Vad där var fint och hur behagligt var det inte i de svala och skuggiga rummen tack vara tjocka stenväggar och fördragna gardiner. Inget är väl mer sommar än att unna sig lyxen att njuta av sol och värme inomhus.

Drottningholm är ett vackert slott, såväl inomhus som utomhus. överhuvudtaget är det fint att se gamla miljöer som är välbevarade, men med patina. Här och där har färg flagnat, fyllningar spruckit och färgen bleknat. Sådan lyx består man sig sällan med i verkligheten; ty där är renoveringsivern alltför stor och det genomtråkigt perfekta dominerar. Det är lätt att föreställa sig alla gamla östermalmsvåningars charm, om de behandlats med sama pietet som våra svenska slott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *