Jacobs kyrka i vårsol

Den här bilden blev bra. Ljuset och trädet som verkligen skimrar liksom bilden vore tredimensionell. Det är ett träd i lövsprickningen bredvid syns Jacobs kyrka. Bilden är tagen från den smala Västra trädgårdsgatan, en gata som fram till början av 20-talet var en riktig idyll. Där numera Kreugers Tändstickspalats ligger, låg en gång i tiden De Geerska huset. Hela gatan var på den tiden full av gamla privatpalats och paradvåningar. Numera är där mest bara kontor.

De Geerska huset, bestod egentligen av två hus, Västra Trädgårdsgatan 15 A och B som var fideikomiss tillsammans med den trädgård som låg tvärs över gatan och gav husets invånare en strålande vy över Kungsträdgården. När tomtpriserna sköt i höjden, såldes fastigheterna och Kreuger byggde sitt magnifika kontorspalats. Jag har jobbat i det huset en tid, och det måste erkännas att inredningen på representationsvåningen är av högsta klass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *