Sportfälgar till sportbilen

I början av 70-talet fanns det några olika typer av fälgar att välja på om man ville ha en sportig Pontiac. På bilden syns Rally II-fälgarna som jag tycker är snygga. Ett annat alternativ var att välja Honeycombfälgarna som precis som namnet antyder, påminner om det hexagonala mönster som bildas när naturens bin producerar honung i kupor.

I slutet av 70-talet kom så ytterligare en variant på fälg och denna kallas Snowflake och blev populär under det tidiga 80-talet. Personligen tycker jag nog att Honeycomb passar bäst på de lite mindre och sportigare modellerna som tex. Firebird. En stor fördel med samtliga typer är dock att de underlättar luftcirkulationen kring bromsarna vilket ger effektivare och säkrare bromsar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *