Reeperbahns sista skiva, Intriger

Jag har precis lyssnat på  Intriger, Reeperbahns sista skiva från 1983. Den är, i mitt tycke, en väldigt ojämn historia men några guldkorn finns och allra bäst är Små druvor. Den är mycket fin.

Han sover
det regnar
hål i paraplyet

Intriger finns numera på Spotify, så lyssna på dem där. Där finns också en bra samling med det bästa de gjort under sin karriär.

Samma år, fast vid årets början, släppte Reeperbahn Peep-Show; det är en helt formidabel skiva. En av de bästa svenska från 80-talet. Här finns bl.a. de fantastiska Marrakesh, Peep-Show, Älskling, du är som en pistol och min absoluta favorit; Gröna tapeter.
Jag leker doktor i mitt rum,
har praktik i min säng

Det finns faktiskt en hel del med Reeperbahn att köpa, både på nätet och i butik. Gör det, de tillhör guldklimparna från det svenska 80-talet. Dessa skivor gavs dessutom ut på Stranded, ett legendariskt bolag som ligger mig varmt om hjärtat och som hade både Ratata och Lustans lakejer i sitt stall. Det måste ha varit några fantastiska år där i början på 80-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *