Vit jazzmusik för N.Y:s salonger

Det kan vara svårt att tro det, men i slutet av 20-talet fanns det vita band vars musikmånga människor ansåg synonymt med jazz. Louis Armstrong och andra färgade kunde man inte spisa, ty de var svarta och sådana befattade man sig inte med. En del bolaghade speciella Race series som bara innehöll svart musik. Hursomhelst, Red Nichols och hans polare Miff Moles band Red Nichols and His Five Pennies spelade i slutet av 20-taletin mängder av skivor, ibland upp till ett dussin i veckan. I orkestern ingick, tilloch från, Jimmy Dorsey, Benny Goodman, Glen Miller, Gene Krupa och andra som inom fem-tioår skulle bli kända med egna orkestrar. Några smakprov, inspelade 1929-1930.

Peg o`my heart

On the Alamo

Corinna, corinna

How come you like me like you do?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *