Motoristens 1:a maj

Då var det alltså första maj igen och allt vad det nu innebär. Redan igår stod det klart att den ena av bränslepumpens två slangar hade torkat, alternativt gnagts av av några råttor. Eftersom nutidens bensinstationer säljer korv och mat, istället för bilrelaterade produkter, blev jag tvungen att köpa någon form av vattenslang på Claes Olson.

Imorse skruvades den fast, men oj vad det sprutade bensin. Efter lite mer skruvande höll den så tätt och jag kunde köra fram bilen ur garaget. Nästan iallfall, för först var jag tvungen att gå från Hornstull till Slussen och tillbaka bara för att bensinmacken på Brännkyrkagatan hade stängt igen (bensinslukande bilar har ofta tom bensintank).

Här och här kan man lära sig mer om Pontiacs Grand Prix-modell (min är från -74). Ibland funderar jag på att byta bil, köpa något mindre och mer smidigt. Kanske en trevlig Sue Ellen-Mercedes? Fördelen är dock att amerikanska bilar är att de är lätta att reparera för lekmannen, dvs mig själv, och att de sällan går sönder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *