En sommarledig antecknar, del 8

Där jag bor är det förunderligt fridfullt, såpass lantligt att jag några timmar idag har lyssnat på någon slags motor- eller röjsåg. Utanför huset växer det fläder, mängder av fläder. Jag måste dock påpeka att jag inte bor på landet, bara strax norr om Valhallavägen.

Blomklasarna på fläderbusken kan man göra saft av. Jag plockade 60 st och kokade sedan upp 2 l vatten och 2 kg socker samt 3 skivade citroner. 2 tsk citroncyra rördes i och sockerlagen hälldes sedan över de väl sköljda blomklasarna. Nu väntar två stora skålar i min kyl på att det skall bli torsdag. Då skall inehållet silas och hällas på flaskor.

Igår körde jag hem från Leksand efter några (regniga) dagar vid Siljan. Färden var tämligen odramatisk då vi slapp den värsta kön. En lustig detalj fastnade dock på näthinnan: I höjd med Sala stod en ung man alldeles vid vägkanten och poserade. Inte vet jag vad han hade i tankarna, men kanske hade midsommararhelgen inte gett någon större utdelning och detta var ett sista försök att råka ut för kärleksaffärer.

Stadsbiblioteket passade jag på att besöka idag för några timmars studier. Det är perfekt att sitta där och läsa i kollektiv enskildhet. Men vad händer? Telefoner ringer och folk svarar och pratar helt ogenerat i flera minuter. Jag hade god lust att säga till, men då jag själv suttit och snörvlat (pollen!) ett bra tag (det är irriterande) kändes det lite som att kasta sten i glashus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *