Rävjägarn

Två Branddeckare med rafflande titlar

För ung för att dö

Jag fann två Christianna Brand-deckare på Myrorna häromdagen. Titlarna är verkligen lovande, men det är inte säkert att de är lite underhållande att läsa. Barbro Alving är dock mycket positiv på omslagens baksidor och det lovar gott eftersom hon gillade genren.

Christianna Brand föddes 1907 i Malaysia som Mary Christianna Milne och växte upp i Indien. Hon skrev många deckare och var en av de största inom genren, åtminstone i Storbritannien. Boken Gren for danger var särskilt framgångsrik och filmades 1946 med Sally Gray och Trevor Howard i huvudrollerna.

Tags: , ,

One Response to “Två Branddeckare med rafflande titlar”

  1. Erik N. says:

    Om inte annat fick du dig ett trevligt bokomslag, med de höga klackarna! Atmosfärhöjande även det.

Leave a Reply

Comments Protected by WP-SpamShield for WordPress