Nu rusar ni genast ut och tar mattorna med er och borstar dem noggrant i snön

Detta är något som man bör göra varje vinter en dag då temperaturen är låg och snön ny och alldeles mjuk.

Innan jag lärde mig tricket var mina mattor ständigt dammiga och lite bleka i färgerna. Första gången jag bar ut dem i snön, blev den alldeles gråbrun av smuts. Numera blir snön bara lite missfärgad. Några års noggrann rengöring har verkligen gjort resultat.

Hur gör man då? Jo, börja med att släpa ut mattorna och låt dem ligga ute ihoprullade tills de är riktigt kalla. Skaka dem sedan i snön och borsta in den kalla, mjuka snön med en borste och bearbeta dem en stund. Skaka sedan av dem, rulla ihop dem och ta in dem i våningen. Svårt är det inte, bara jobbigt.

 

12 svar på “Nu rusar ni genast ut och tar mattorna med er och borstar dem noggrant i snön”

  1. Tack! Det skall jag göra idag! Jag har redan börjat med städningen och tänkt ta golven, så mattorna skall ut ändå. Men nu tänker jag gå till gården med dem istället för att slänga ut dem på balkongen som brukligt.

    1. Gör det! Du anar inte hur gott det luktar när de åter är på plats i rummen. Det doftar rent och det doftar snö! (trots att snö inte har någon doft)

  2. Vi bar alltid ut mattorna, men jag tror mamma hade missat borstbiten. De blev kalla och sen fick de komma in igen. Men nån nytta kanske det gjorde.

  3. Min mamma gjorde alltid så, med en slags djävlar-anamma ilsken energi. För stora ullmattor är verkligen tunga. Men det SKULLE bara göras en gång varje vinter. Och de blir jättefina och fräscha och klara i färgerna och väldoftande, det kan jag intyga. Som malmöbo har jag dock få chanser att praktisera detta själv, då snö är något som lyser med sin frånvaro här.

    1. Ja stackare! Här i Stockolmsområdet blir det svårare för varje år och i år har det varit ytterst få tillfällen och dessutom ett riktigt dåligt snötäcke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *