Riktigt vackert badrum från 30-talet

Badrum från sent 30-tal

Idag är e ovanliga, de gröna och blågröna halvkaklade badrummen som var så vanliga under 1930-talet. På bilden, som är tagen i Ekhagen, syns ett elegant som även har bidé. Ingång finns både från vardagsrum och sovrum. Toalett saknas och finns i ett separat utrymme intill kapprummet. Visst är det vackert med halvkaklade badrum! Oljemålad puts och kakel är en mycket tilltalande kombination. Även handfatet är snyggt och har kvar sina kranar, precis som badkaret. En ovanlig syn idag och jag gissar att även detta badrum är stambytt idag.

2 svar på “Riktigt vackert badrum från 30-talet”

    1. Det går ju att använda sig av s.k. relining, dvs att stammarnas insida rengörs och beläggs med någon form av plast. Osäker på hur bra det funkar och hur giftig plasten är. Det är med andra ordt inte helt lätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *