Norrfjärdens nya kyrka av Lundström

Norrfjärdens kyrka

Norrfjärdens kyrka, ritad av Göte Lundström och invigd 1967. På platsen stod tidigare en kyrkobyggnad signerad Torben Grut som brann 1963. Jag som inte upplevt den gamla kyrkan, gillar den nya. Den är vacker på ett modernistiskt sätt och det finns många vackra detaljer. Framförallt är det koret som vunnit mitt gillande, men även teglet och de fina 60-talsbänkarna. De ursprungliga kronorna har dock ersatts av de som satt i den gamla kyrkobyggnaden.

2 thoughts on “Norrfjärdens nya kyrka av Lundström

  1. Har du sett eller hört barockorgeln som finns i Norrfjärden? En kopia av ett instrument från 1600-talet med en alldeles speciell historia…
    magnus

    1. Ja, det har jag, men det var ett tag sedan. Det var roligt att man valde att göra en kopia av den där gamla orgeln och montra in den i Norrfjärden. Tror att de sp, studerar vid Musikhögskolan använder den med jämna mellanrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *