Köket i Papyrus disponentbostad -65

Köket i Papyrus disponentbostad

På Digitalt Museum fann jag många bilder från Papyrus disponentvilla, Villa Korndal, som den egentligen heter, byggdes 1870 och ritades av Axel och Hjalmar Kumlien. Jag tyckte att det extra roligt att man faktiskt tagit en bild från köket, det hör väl knappast till vanligheterna. Året var 1965 och inredningen var väl redan något till åren kommen, men väldigt snygg om ni frågar mig.

2 svar på “Köket i Papyrus disponentbostad -65”

  1. Har inte hänt mycket med köken sedan. Billigare klick-golv och dyrare köks-ö.. (Vilket snyggt bord!!!) Fanett-stolarna åter.

    Undrar om jag ser fel, eller om tak o vägg håller samma nyans? Så var gjort i mitt hus från -55. -En kall turkosblå masonitkub, med kirsch och grå detaljer, invändigt. På 70-talet blev den slafsigt aprikos/nikotingul, med mässing och matchande grönorange detaljer! :s

    (Idag är där nedtonat igen, mot det Schyffertskt ljusgrå/vita hållet.)

    1. Tack ock väggar kan vara i samma nyans. Inte så ovanligt förr vad jag först. I mitt kök rån 1949 var både väggar, tak, stommar och luckor gröna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *