Besök hos moster Hildur i grannbyn

Moster Hildur

Moster Hildur var min farmors syster och hon bodde i grannbyn som för övrigt hade ett annat riktnummer till farmors förtret då det blev dyrare att ringa då. I sitt kök hade hon en öppen spis som murats upp i samband med att villan moderniserades och vedspis och kökspanna ersattes med elvärme. Bäst minns jag en tekanna som såg ut som ett hus. Tyvärr finns den inte på bild men jag har något minne av att den stod på spiselkransen och var dekorativ.

Moster Hildur var glad och trevlig. Hon hade nog fått jobba och stå i. Hennes man vistades ofta borta och tiderna var kärva. Tre barn fick hon och två lever fortfarande. Den äldsta är snart 90 och blir mer och mer lik min farmor för vart år som går.

2 thoughts on “Besök hos moster Hildur i grannbyn

  1. Vilken fin bild! Jag tycker att det syns att ni är släkt. Jag hade också en Hildur, men hon kallades faster eftersom hon var farfars syster. Väldigt rar tant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *