En sommardag i krokarna av år 1970

Framför sommarstugan

En instamaticbild som jag scannade in för rätt många år sedan med en scanner som sett sina bästa dagar vilket ytterligare förändrade färgbalansen på den något bleknande bilden men den är vacker ändå. Så mycket sommar på en bild! Gräset har vuxit upp och torkat och spåntaken ligger grå på byggnaderna. Sommarstugan i bakgrunden innehöll bakugn som användes vår och höst till tunnbrödsbaken. Huvudbyggnaden syns inte alls, men står till vänster i bild. Morfar verkar ha gripits av moderniseringsider någon gång och monterat in en modern dörr i bagarstugan som hans far reste runt 1900. Vindfången är också morfars verk, men jag minns inte när det kom till. Det hade det goda med sig att förvaringsutrymmena ökade något och att man slapp hamna direkt i köket när man öppnade ytterdörren.

2 thoughts on “En sommardag i krokarna av år 1970

  1. Känner igen mig från mitt 70-tal, i mormors klännings-tyg, färgerna i kopian, den ännu kuperade tomten, vitskjortor och frisyrer. Allt som behövdes för en släktträff, var en stor burk Sibyllas vid elden!
    Innan det var tvunget med vardagsrumsgolv och otympliga utemöbler runt om hela gården. Skönt! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *