Societetshuset på SVT:s Öppna arkiv

I SVT:s Öppna arkiv finns den gamla tv-serien Societetshuset med manus av Kerstin Ekman. Jag måste väl ärligt säga att det inte är någon toppenserie, men är man nyfiken på gamla deckare och har lite tid över kan man titta på den med viss behållning. Monica Nielsen spelar en av huvudrollerna tillsammans med Jan-OLof Strandberg och Sven-Eric Gamble. Catrin Westerlund finns också med i en liten roll.

Societetshuset utspelar sig på något slags pensionat och kretsar kring en familj med lite småmystiska medlemmar. I första avsnittet mördas en äldre man, tidigt em morgon på en brygga. En bil stöter till honom och han ramlar i vattnet och drunknar. Marianne, Monica Nielsen, blir vittne till händelsen, men tiger om vad som hänt. Efter några veckors tid uppsöker hon polisen i Norrtälje och börjar berätta om vad hon sett, men avviker från platsen innan hon kommit till själva mordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *