Punkthusen på Danviksklippan igen

danviksklippan_1

Jag har skrivit en del om punkthusen på Danvikslippan tidigare. Det är vackra byggnader som restes vid 40-talets mitt och som än idag bjuder på utomordentliga bostäder. Tyvärr är nästan alla hus fönsterbytta idag och många balkonger har också bytts ut. Den ursprungliga prgel som husen hade för 10 år sedan är nu ett minne blott.

danviksklippan_4

Visst är de vackra, glasbalkongerna? Dessutom ger de oanade utblickar då inget hindrar sikten. Fronterna är i trådglas har aldrig varit speciellt vanliga, men förekommer här och där (bl.a. på Bergsgatan). Fönstren var ursprungligen av perspektivtyp från Åtvidabergs. Högst upp fanns det lite större lägenheter som bjöd på en helt storslagen utsikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *