Fin funktionalism på Stora Essingen

Badstrandsvägen bild 1

På en ö i Mälaren ligger Stora Essingen, en ön som tidigare var fylld av Stockholmarnas sommarnöjen. Under 30-talet bebyggdes en stor del av ön med villor och hyreshus, men både äldre och yngre bebyggelse finns också representerad. 30-talet är dock dominerande och det finns verkligen många pärlor och förvånansvärd många intakta balkonger. Huset ovan ligger på Badstrandsvägen och är förutom en mindre tilläggsisolering i ursprungligt skick. Balkongerna dubbla handledare är elegant, precis som portar och trapphus med stora fönster. Tyvärr vet jag inte vem som ritat huset.

Essingestråket

En bid därifrån, på Essingestråket, ligger ett av öns finaste hus som är pietetsfullt renoverat. Den är verkligen roligt att se ett så fint hus som inte förstörts av klumpiga utbytesdetaljer och -material. Lägenheterna i detta hus är dessutom mycket fina och det utmärkta läget med utsikt mot Bromma gör dem attraktiva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *