Ett perfekt litet hus, 3 rum och kök

Öde i Västerbotten 1

Förra veckan var så otroligt varm och jag körde till Vebomarkt. På väg hem körde jag förbi en liten by med endast 5-6 hus. Av dem stod 3 öde. Ett av dem var detta lilla vackra. Färgen hade nästan helt försvunnit men träet var i tämligen gott skick. Tomten låg intill väggen och i hettan gick tankarna till den amerikanska södern.

Öde i Västerbotten 2

På ena gaveln fanns två kammare, på den andra ett kök och bakom farstun ytterligare ett rum. När man tittar upp på fasaden ser det ut som om det borde ha funnits ett fönster ovanför ytterdörren, någonstans i trapphuset, men säker är jag ju inte.

Det var nog många år sedan här var bebott. 60-talet kanhända, eller något senare.

Öde hus i Västerbotten 3

En gång i tiden måste det ha funnits en bro. Av den fanns dock inget spår. Kanske hade den ruttnat och man bestämde sig för att ta bort den.

Det är ett sorglig öde som detta vackra hus går till mötes.

2 svar på “Ett perfekt litet hus, 3 rum och kök”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *