En liten trädgårdsdamm under björk

Staty

Denna lilla vattensprutande staty placerades i mitten av gräsmattan någon gång på 70-talet gissar jag. Bredvid stod en mycket liten björk. Åren gick, björken växte och den lilla betongdamm som stod intill sprängdes av den växande björkens rötter och av frosten. Idag står ett mycket stort träd i gräsmattans mitt och i ett uthus hittade jag den lilla statyn, lite väderbiten men i hyfsat skick. Inte långt från den före detta dammen står en mängd ormbunkar som måste flyttas ty jag skall placera rhododendron där. Vad skall jag göra med alla ormbunkar? Jag gillar ormbunkar och tycker inte om att slänga växter. Jo, jag anlägger en ny damm där under den stora björken. Gräver en grop av lämplig storlek och täcker med dammduk. Lägger stenar runt kanten och planterar ormbunkarna runtikring. Det tror jag kan bli riktigt fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *