Garrard RC-60 klarade alla skivor

Skivbytare har funnits sedan slutet av 20-talet men var på den tiden verkliga lyxprodukter som få människor hade råd med. Först på 50-talet blev det möjligt för en bredare målgrupp att skaffa sig denna praktiska uppfinning.

De första skivbytarna var både skrymmande och komplicerade. Dessutom klarade de inte av att an blandade 10- och 12-tumsplattor. Ca 1940 lanserade brittiska Garrard en nätt och elegant modell som fick beteckningen RC-60. Den var både lätt att använda, pålitlig och dessutom kunde man blanda skivor av olika storlekar i samma bunt (som fick innehålla max 8 skivor).

Jag fann en RC-60 på Myrorna i somras och kunde inte låta bli att köpa den. Skicket var mycket bra, men den var stendöd. Efter att ha smort upp den ordentligt gick den dock igång och nu fungerar mekanismen klanderfritt. Pick-upen ger dock inte ifrån sig något ljud, så den behöver nytt gummi. Det skall jag åtgärda till sommaren.

Jag är lite osäker på om man kan se detta klipp som jag la upp på bloggens Facebook-sida. Kan man inte det går det lika bra med detta som jag fann på YouTube. Visst är det en snygg apparat!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *