En vacker interiör med en vikskärm

Fantastisk vikskärm

Jag minns inte var jag hittade denna bild, men den kommer från någon bok eller tidskrift som jag läst på KB. Fantastiskt rum i vilket fall som helst med allt som behövs för att skapa trivsel. Snygga tapeter, kakelugn, vikskärm och en atenienn full med conversation pieces.

Undrar hur många som skulle kunna tänka sig att bo på detta sätt idag? Rätt få gissar jag. Jag skulle gladeligen ha ett vardagsrum eller förmak i denna charmanta stil. Inte en dansk möbelklassiker så lång ögat kan nå! Inte fr att det är något fel på danska möbelklassiker, men nog börjar de bli rätt uttjatade, det måste man säga.

Miljön ovan var nog även den rätt uttjatat en gång i tiden. Det är inte svårt att tänka sig hur fräscht det måste ha varit när man kunde byta ut allt detta mot lätta och luftiga standardmöbler från KF eller HSB. Jag har inte något emot dessa nätta möbler, men nog är det tråkigt att alla prompt skall inreda på liknande sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *