Kära nån, har ni inte skickat påskort?

Och med ens var påsken här igen. Då och då, tämligen ofta, åker jag norrut när det närmar sig påsk men i år stannar jag i stan. Det känns lite onödigt – läs dyrt – att åka iväg när jag kommer att ta ledigt redan om en och en halv månad och därefter åka uppåt. För tre år sedan var det plusgrader och tö där uppe. Solen sken och det blev en tur till kyrkstugorna i Norrfjärden och Öjebyn.

Påskkort är ofta vacker, åtminstone om de inte är nya. Ovan ser ni två varianter från förr av det lilla behändiga format som är knappt hälften av ett nutida kort. Jag köper mina på Old Touch. De har även jul- och nyårskort som kan rekommenderas.

Igår publicerades ett svar på Jonas Hassen Khemiris brev till Beatrice Ask. Det är Jasenko Selimovic som skriver ett svar i Dagens Nyheter. Jag gillar texten och tycker att den är tänkvärd, precis som Hassen Khemiris, och tänker att man kan komma längre med hans ord i åtanke. Inte för att förringa de problem som finns, utan för att jag inte tror att offerrollen är den bästa vägen för att komma tillrätta med eländet i samhället (tänker att Maria Sveland  – och kanske även hennes läsare – skulle må bra av att anamma något av Selimovics synsätt).

Det var allt för idag. Glad påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *