Tab Hunter och Roddy McDowall gör sitt bästa för att ringa alla flickor

Är han inte schysst, Tab Hunter, som bjussar sin vän Roddy McDowall på korv? I ett reportage från mitten av 50-talet möter vi de två vännerna som gör saker tillsammans. En sak kan man dock vara säker på: inte ringde de alla flickor de kände. De kunde nog roa sig på egen hand.

Tab Hunter var väl aldrig någon enormt stor filmstjärna, men från mitten av 50-talet till början av 60-talet hörde han dock till de tämligen framgångsrika stjärnorna. Redan 1955 höll det emellertid på att sluta illa. Tidningen Confidential, en av Hollywoods värsta blaskor, beslutade sig nämligen för att avslöja Rock Hudsons läggning vilket fick hans manager, Henry Willson, att gå i taket. Willson kom dock överens med tabloiden att om de höll tysk om Hudson, skulle de i utbyte få snaskig information om Hunters och Rory Calhouns snaskiga förflutna (Hunter hade arresterats 1950 pga att han deltagit i ett pyjamasparty med endast herrar som gäster). Hur som visade det sig att det inte påverkade Hunters karriär, istället drunknade han nästan i brev från landets tonårstjejer.

Tab Hunter spelade också in ett par singlar, bland annat Ninety nine ways och Young love (båda 1957) och I’ll be with you in apple blossom time. De är faktiskt betydligt bättre än man skulle kunna tro.

Och kolla på detta schyssta klipp med Hunter, Clooney och Randall! Rosemary Clooney är ingen dålig sångerska. Mer om henne en annan gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *