Min mamma tar promenad i frosten

Jag trodde först att detta var en gammal polaroid, men så minns jag att jag tog dem med min gamla digitala kamera. I oktober 2009 om allt stämmer. Gissar att vi firade hennes 70-årsdag.

Oktober månad, när frosten har naturen i sitt grepp, kan vara en fantastisk månad. Andra år, när regnet bara öser ned kunde man gott slippa eländet. I Norrbotten är oktober vanligtvis den sista månaden innan vintern, innan snön lägger sig och skyddar växtligheten från den värsta kylan.

Jag älskar när naturen frasar likt cellofanpapper och solen står lågt, skuggorna är långa och färgerna har börjat blekna. Det finns inget ruttet och förljuget under denna tid. Inget falskt och inställsamt. Det är en härlig tid.

Och här en läsvärd text av Gabrielle Björnstrand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *